Hvordan ønsker du å presentere nyheter på din nettportal?

Nyheter er blitt en sentral del av en kommunes nettportal. Spesielt under koronapandemien ser vi at nyheter hos kommunen har spilt en viktig rolle. Innbyggere skal informeres om håndtering av smitteutbrudd, smittevernsregler, vaksinasjon og mye mer. Hvordan nyhetene presenteres betyr mye for hvor mange som leser dem. La oss ta en titt på hvordan Trondheim kommune har valgt å løse det!

I går lanserte Trondheim kommune sin nye nyhetsoversikt. På lik linje med de fleste nettaviser har nyhetene her fått en magasin-presentasjon, som bidrar til å skape en mer levende side.

Nyhetsoversikten har et dynamisk uttrykk på store skjermer, med variasjon på størrelse og farger. Med en tydelig inndeling blir det lettere for innbygger å få oversikt over alle nyhetene og finne frem til aktuelle temaer. Viktige nyheter kan fremheves på siden og synliggjøres over en lenger periode.

Alle kategorier har sin egen temafarge fra kommunens designmanual, hvor forsiden følger hovedfargene til kommunen. I toppen ligger det en oversikt over de ulike nyhetskategoriene, slik at det er enkelt for innbygger å navigere seg videre.

Universell utforming og mobilvennlighet er ivaretatt under hele prosessen. Det har vært et stort fokus på en brukervennlig og lesbar navigasjon, da det er viktig at alle skal kunne lese nyhetene på mobil.

Vi ser flere fordeler med å presentere nyheter på denne måten og vil takke Trondheim kommune for nok et spennende prosjekt!

 

Margrethe Aas Stenby